Főoldal
   A palócokról  |  Bodonyról  |  Látnivalók, értékeink  |  A környék  |  Turizmus  
Visszalépés az előző oldalra Vissza
Folyamatban lévő projektek
EFOP-1.4.3-16-2017-00029 – Biztos Kezdet Gyerekházak és kistelepülési komplex gyermekprogramok támogatása - „Jó kis hely Bodonyban”

A 2018-ban indult projekt célja, hogy a településen élő 0-25 éves korosztály és családjaik részére biztosítsa azokat a programokat, melyek segítenek a fiataloknak a munkaerő piacon való elhelyezkedésben, a családi szerepre való felkészülésben, a gyerekek fejlesztésében, közösségi életük fejlesztésében, a szabadidő hasznos eltöltésében.
Cél továbbá a szükségleteknek megfelelően a hiányos szolgáltatások biztosítása, illetve a szolgáltatáshoz való hozzáférés, eljutás biztosítása.
Az átfogó és specifikus célok elérését olyan eszközök szolgálják, mint - a Biztos Kezdet Gyerekház létesítéséhez kapcsolódóan az óvodáskor alatti gyermekek és szüleik számára különféle programok és fejlesztések biztosítása; - a szocio-kulturális hátrányok kompenzálása, a gyermekek egészséges fejlődésének biztosítását támogató foglalkozások elérhetővé tétele, a szülői kompetenciák erősítése, a szülő és az óvodába még nem járó gyermek együttes támogatása, a helyi közösség mozgósítása; - "Jó kis hely" létesítéséhez kapcsolódóan a 0-25 év alatti gyermekek és fiatalok számára korcsoportos szükségletekre épülően különféle preventív célú programok, foglalkozások biztosítása, a szülők bevonása, a helyi közösség fejlesztése. A felhívás keretében megvalósuló fejlesztéseket folyamatosan nyomon követi és segíti az EFOP 1.4.1-15. Integrált gyermekprogramok szakmai támogatása c. kiemelt konstrukció.

Tervezett programok:
Szülői fórum, Partneri együttműködés találkozója, Tanácsadó órák, Várandósok klubja, Baba-mama klub, Mozgásos játékok gyermekeknek, Játék-tár használata, Óvodások klubja,Játékos foglalkozások, Színházlátogatás, Táncfoglalkozások, Infokommunikációs klub, Ökotábor, Egészségnevelési délután, Munkaerő piaci tréning, Találkozók a klubban, Szakszolgálatokhoz való hozzáférés.
A program zárása: 2022.02.28.

Vissza nem térítendő támogatás összege: 43,61 millió Ft


Fejezetek:
  • TOP-5.3.1-16-HE1-2017-00010 - A helyi identitás és kohézió erősítése
  • EFOP-1.4.3-16-2017-00029 – Biztos Kezdet Gyerekházak és kistelepülési komplex gyermekprogramok támogatása - „Jó kis hely Bodonyban”
  • EFOP-2.1.2-16-2018-00061– Gyermekesély Programok Infrastrukturális háttere. - „Jó kis helyet adunk Bodonyban”
  • FOP-3.3.2-16-2016-00110 - Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért - „Eredményesség és hatékonyság sokszínű tevékenységekkel Bodonyban és a környező településeken”
  • Online térkép Térkép Menetrend Időjárás
    Itt vagyunk Térkép Menetrend Időjárás
    Levél a hivatalnak | Levél a szerkesztőnek