Főoldal
   A palócokról  |  Bodonyról  |  Látnivalók, értékeink  |  A környék  |  Turizmus  
Visszalépés az előző oldalra Vissza
Koronavírus információk - 2020.03.16

Tisztelt bodonyi polgárok!

A koronavírus járványra való tekintettel az Önkormányzat megtesz minden, a járvány megfékezését szolgáló, kormányzati döntésekkel összhangban álló intézkedést, törekedve ezzel a bodonyi lakosok egészségének megóvására.

Bodony Községi Önkormányzat képviselő testülete felkészült a települést érintő rendelkezések meghozatalára.

Bodonyban eddig foganatosított intézkedések a következők:
- Az oktatási intézmények március 16. hétfőtől átállnak a távoktatásra, a diákok nem látogatják az intézményeket, otthonaikban maradnak, és onnan folytatják a tanulást digitális formában, melynek részleteiről az iskola nyújt tájékoztatást a tanulóknak.
- Az óvoda működéséről a parádi önkormányzat az óvodavezetéssel közösen hétfőn dönt. Jelenleg szükség esetén az óvodás gyermekek felügyeletét meg tudják oldani. A szülőket természetesen azonnal értesítjük a változásokról.
- A könyvtár péntektől határozatlan időre bezárt.
- Az időseket ellátó, valamint szociális feladatokat teljesítő önkormányzati dolgozók munkarendjének változásáról, esetleges új feladatkörökkel való bővüléséről szintén döntést hozunk, melyekről tájékoztatjuk a lakosságot.
- A tavaszi rendezvényeket lemondtuk, a további események megrendezéséről az aktuális járványveszélynek megfelelően határozunk a jövőben.
Problémájukkal (ÉLELMISZER, GYÓGYSZER STB )hívhatják napközben a 544-173 egész nap a 06-30-9621-750 telefonszámot.

Kérem Önöket, hogy a kormányzati és egészségügyi iránymutatásokat figyelemmel kísérve, mindig az aktuális felhívásoknak megfelelően cselekedjenek a különböző élethelyzetekben!
- Rendszeresen és alaposan mossunk kezet!
- Zsebkendőbe tüsszentsünk, köhögjünk és a zsebkendőt azonnal dobjuk ki!
- Kerüljük a csoportosulásokat, csoportos rendezvényeket. Kérek a magánszemélyeket, civil szervezetet, cégeket hogy rendezvényeiket halasszák el.
- Lehetőségeinkhez képest maradjunk otthonainkban, csak a legszükségesebb esetekben mozduljunk ki otthonról!
- Kérnek mindenkit, hogy a gyermekeket ne a nagyszülőkre, az idősebb korosztályra bízzák rá, mert éppen ők a vírus következményei szempontjából legveszélyeztetettebbek.
- Megkérek minden külföldön dolgozó vagy szabadságáról hazatérő polgárt, hogy lehetőség szerint két hétig ne érintkezzen másokkal vagy csak megfelelő óvintézkedések mellett, abban az esetben is, amennyiben nem veszélyzónából érkezett haza!
- Lehetőség szerint ne használjunk tömegközlekedést!
- Vásárlási szokásainkat igazítsuk az egészségügyi elővigyázatossági tanácsoknak megfelelően!
- Kövessük a koronavirus.gov.hu oldalt, melyen mindig megtalálhatóak az éppen aktuális, hivatalos információk.

Viselkedjünk felelősségteljesen! Arra kérek mindenkit, ne tegyük ki egymást a vírussal kapcsolatos felesleges kockázatnak, így könnyebben megóvhatjuk magunkat, családjainkat, szeretteinket, közösségeinket az esetleges fertőzéstől!

Vince János
Polgármester
Online térkép Térkép Menetrend Időjárás
Itt vagyunk Térkép Menetrend Időjárás
Levél a hivatalnak | Levél a szerkesztőnek